23 June 2008

Στα χέρια των κατοίκων ο αγώνας ενάντια στο ξεπούλημα του παλιού Ιπποδρόμου και της Παραλίας των Τζιτζιφιών

Στην ανοιχτή συνέλευση κατοίκων που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Αριστερής Παρέμβασης Καλλιθέας και της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών τη Δευτέρα 2 Ιουνίου με τη συμμετοχή δεκάδων κατοίκων, τονίστηκε ότι το ξεπούλημα του χώρου του παλιού Ιπποδρόμου και της παραλίας των Τζιτζιφιών αποτελεί ένα τεράστιο οικολογικό - πολιτιστικό έγκλημα σε βάρος του λαού της Καλλιθέας και όλου του Λεκανοπεδίου. Η συγκεκριμένη απόφαση εντάσσεται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό για τη μετατροπή της παραλιακής σε επιχειρηματικό και εμπορευματικό κέντρο, σε κέντρο τουρισμού και αγοραίου «πολιτισμού», ενώ συνεχίζεται το σχέδιο ξεπουλήματος κάθε ελεύθερου - δημόσιου χώρου που έχει απομείνει.

Απέναντι στο σχεδιαζόμενο έγκλημα που συνυπέγραψαν στις 12-1-2007 ο Δήμαρχος Καλλιθέας Κ. Ασκούνης και ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ.Σουφλιάς για παραχώρηση 150 στρεμμάτων στο ίδρυμα Νιάρχου, η συνέλευση κατοίκων αποφάσισε τη δημιουργία ανοιχτής «Επιτροπής Αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα Ιπποδρόμου & Παραλίας» για να διεκδικήσει να μην εκχωρηθεί ο ιππόδρομος στο κεφάλαιο, να αποκλειστεί κάθε εμπορική-κερδοσκοπική χρήση, δημιουργία άλσους, ελεύθερη και άμεση πρόσβαση όλου του λαού στην παραλία, τους δημόσιους χώρους, τα πάρκα και τα άλση και για όλα τα παραπάνω, να πληρώσει το κεφάλαιο.

Τέλος, αποφασίστηκε μαζική παράσταση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο Καλλιθέας, δράσεις ενημέρωσης, καθώς και η προετοιμασία μιας κεντρικής εκδήλωσης, ενδεχομένως στο χώρο του ιπποδρόμου.

Το ζητούμενο τώρα είναι η δημιουργία ενός νικηφόρου κινήματος που να έχει διάρκεια, να εμπλέξει όλο και περισσότερους κατοίκους, να συνδεθεί με τα κινήματα κατοίκων με παρόμοιες διεκδικήσεις στα νότια (Δραπετσώνα, Μοσχάτο, Ελληνικό κλπ.), να μπει εμπόδιο στα σχέδια της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου.

No comments: