10 July 2008

Τάφος τα μπάζα για 8χρονο

ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΑ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΣΕ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟ ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΤΟ ΑΓΟΡΙ

Τάφος τα μπάζα για 8χρονο

Εκεί όπου πριν από λίγα χρόνια χτυπούσαν σαν τρελές οι καρδιές των τζογαδόρων, στον παλιό Ιππόδρομο Φαλήρου, χθες το πρωί σταμάτησε να λειτουργεί για πάντα η καρδιά ενός οκτάχρονου παιδιού. Ενός αμούστακου παρία, που κοιμόταν -όπως αναφέρουν τα πρώτα στοιχεία- κρυμμένος από τα βλέμματα θεού και ανθρώπων, κάτω από κάποιες εξέδρες που γκρεμίζονταν από την τεράστια δύναμη μιας μπουλντόζας.
Το μοναδικό πράγμα που μαρτυρούσε την παρουσία του μικρού παιδιού ήταν το ποδήλατό του

Οι εργασίες κατεδάφισης των κερκίδων και της αποκομιδής των μπάζων ξεκίνησαν λίγο πριν από τις 9.20 το πρωί της Τρίτης. Ο οδηγός, που δεν ήξερε ότι μέσα εκεί βρισκόταν ένα παιδί, έβαλε μπροστά την μπουλντόζα.

Πώς μπορούσε να φανταστεί πως εκεί γύρω από τις σωρούς των σκουπιδιών, ανάμεσα σε μπάζα, στρώματα, δεκάδες κονσέρβες φαγητού, άδεια μπουκάλια, πεταμένα ελαστικά και προφυλακτήρες αυτοκινήτων, ζούσε ένα πλάσμα, το οποίο μόνο χαρά θα έπρεπε να εισπράττει;

Το μόνο που μαρτυρούσε την παρουσία ενός παιδιού, στον παλιό ιππόδρομο, ήταν ένα ποδήλατο, πεταμένο στην άλλη άκρη του δρόμου. Μισό κίτρινο και μισό κόκκινο ήταν το μοναδικό πολύχρωμο αντικείμενο που μπορούσε να βρει κανείς στο κομμάτι που ακόμη δεν έχει αναπλαστεί, πίσω από τα γήπεδα του ποδοσφαίρου.

Κι όμως, όπως όλα δείχνουν, λίγα μέτρα από το σημείο που κάθε απόγευμα σφύζει από ζωή, από ανθρώπους που βγαίνουν βόλτα, περπατούν, γυμνάζονται, ερωτεύονται, ζούσε ένα ανήλικο αγόρι σε αυτές τις άθλιες συνθήκες.

Κανείς δεν ξέρει γιατί το παιδί δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Γιατί δεν άκουσε την μπουλντόζα να πλησιάζει. Κανείς δεν ξέρει αν το είχαν αφήσει εκεί οι Τσιγγάνοι γονείς του. Τα πρώτα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι το οκτάχρονο αγόρι κοιμόταν στον χώρο των εργασιών.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του. Ηταν αργά για να κάνουν το παραμικρό.

Ο οδηγός του βαρέος οχήματος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του.

Σύμφωνα με κάποιους Τσιγγάνους, που μάζευαν από τις γκρεμισμένες κερκίδες τα σίδερα, εκεί «έμεναν παλιά πολλές οικογένειες. Ηταν καταυλισμός…».

Α.Κ. ΜΩΡΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 09/07/2008

Ένα 8χρονο στον βωμό των έργων

Ένα μικρό τσιγγανάκι μόλις 8 χρόνων καταπλάκωσε εκσκαφέας στον χώρο του παλαιού Ιπποδρόμου όπου γίνονται έργα κατεδάφισης εν όψει της οικοδόμησης της Λυρικής Σκηνής από το Ίδρυμα Νιάρχου. Η οικογένεια του μικρού είχε εγκατασταθεί στον χώρο για να μαζεύει υλικά προς πώληση. Ο οδηγός του εκσκαφέα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και η αστυνομία παρενέβη εκ των υστέρων και έδιωξε την οικογένεια των Ρομά…

Η ΑΥΓΗ - 09/07/2008

No comments: